DANSK | ENGLISH | LATVIEŠU

Pressemeddelelse

East Metal etablerer dansk produktion i Nakskov 
Den danske underleverandørvirksomhed supplerer fra 2013 produktionen fra to fabrikker i Letland med en afdeling på Lolland, som inden for fem år kan beskæftige 50-100 medarbejdere. Lollands borgmester glæder sig over East Metals planer. 

Stålvirksomheden East Metal med hovedkontor i Esbjerg vil skabe nyt liv i det tidligere Nakskov Skibsværfts bygninger, der ikke har været anvendt til at producere skibe siden 1987.

East Metal har siden 1997 udført underleverandøropgaver på primært tunge, komplekse stålkonstruktioner og –komponenter for danske virksomheder og beskæftiger over 500 medarbejdere på to moderne, ISO-certificerede fabrikker i Letland. I fremtiden vil de tunge stålopgaver, som kun kan fragtes med skib eller specialtransport, bliver delvis produceret i Letland og færdiggjort i nyrenoverede bygninger på 1.100 m2 på Nakskov Havn.
 
- Vi har undersøgt mulighederne for at etablere montage og slutproduktion i flere lande og er faldet for Nakskov, fordi byen ligger godt i forhold til offshore-aktiviteterne i Danmark og Norge, og fordi vi har oplevet stor imødekommenhed og villighed fra Lolland Kommune og andre partnere i lokalområdet. Vi ser frem til et godt samarbejde med den lokale fagbevægelse og er allerede i dialog med Dansk Metal, siger adm. direktør Bent Juul Larsen, East Metal Trade ApS.

Valget af Nakskov Havn som base for en dansk produktion er styrket af, at området i de kommende år bliver centrum for en række store infrastrukturprojekter, herunder forbindelsen over Femern Bælt, renoveringen af Storstrømsbroen, vindmølleparker og udbygningen af jernbanenettet.

- Vi har ansat en afdelingschef til Nakskov, som kommer fra en anden stilling i koncernen, og i begyndelsen af januar forventer vi at ansætte en svejsespecialist. I takt med ordreindgangen forventer vi at beskæftige 15-20 timelønnede medarbejdere inden for et år. Vore kunder inden for især energisektoren får i stigende omfang fremstillet tunge stålkonstruktioner og -komponenter, og hvis tendensen fortsætter, er det realistisk, at vi inden for fem år beskæftiger 50-100 mand i Nakskov, siger Bent Juul Larsen.

Ud over egen stålproduktion har East metal indgået et strategisk samarbejde om overfladebehandling af stålprodukter med Skagen Sandblæseri & Skibs-service ApS, der har afdeling i Nakskov og er godkendt til offshoreopgaver.

Borgmester: Ny optimisme i Nakskov
Lollands borgmester, Stig Vestergaard, er begejstret ved udsigten til, at øen to år efter lukningen af Vestas’ vingefabrik med 430 medarbejdere i Nakskov bliver tilført ny stålproduktion. Kommunen investerer en million kr. i at renovere dele af de tidligere værftsbygninger, og East Metal har option på yderligere arealer i takt med, at der eventuelt opstår behov for at udvide.

- Det giver optimisme og tro på bedre tider i en gammel skibsværftsby, når en seriøs virksomhed som East Metal ønsker at etablere stålproduktion i Nakskov. Vi har den loyale og stabile arbejdskraft, der bliver efterspurgt, og East Metals planer passer ind vores strategi om at tiltrække virksomheder. Planerne vil få afsmittende virkning på også handelslivet og andre dele af lokalsamfundet, siger Stig Vestergaard.

Befolkningsprognoserne for Lolland Kommune med 45.000 indbyggere er ikke lovende, og ledighedsprocenten ligger på ca. 10 procent. Men der er lyspunkter forude. Region Sjælland befinder sig over for investeringer på over 200 mia. kr. i de kommende år, og Lolland byder sig til som en grøn kommune med flere demonstrationsanlæg inden for vedvarende energiformer. 

 

 

 

En stærk dansk-lettisk akse 
East Metal beskæftiger ca. 20 medarbejdere på hovedkontoret i Esbjerg, hvorfra ledelsen af projekterne for ca. 30 overvejende danske kunder foregår. Langt hovedparten af kunderne indgår i et langsigtet strategisk samarbejde om at få produceret komplekse stålkonstruktioner og –komponenter med høje krav til svejsekvalitet og finish. Typisk sparer de omkring 200 kr. pr. produktionstime ved at få udført de mest løntunge processer på fabrikkerne i Dobele og Daugavpils i Letland. 

De østeuropæiske fabrikker vil i fremtiden indgå i en stærk og konkurrencedygtig akse med produktionen i Nakskov. 

Følgerne af finanskrisen ramte East Metal mærkbart på aktivitetsniveauet, men de er nu overvundet. Virksomheden har siden 2009 firedoblet omsætningen og forventer i år en omsætning tæt på 275 mio. kr. Selskabet er ejet af fire danske erhvervsfolk. 

Den daglige ledelse vil blive varetaget af Thomas Korreborg Riis. 

Information: Administrerende direktør Bent Juul Larsen, East Trade Metal ApS, træffes på tlf. 20 21 17 99. Borgmester Stig Vestergaard, Lolland Kommune, træffes på tlf. 28 88 42 02. 

 August 2011
East Metal Ltd opfører en ny Metal Produktions linje til fremstilling af komponenter til vindmølle generator    

Den 1. august 2011 har East Metal Ltd indgået en aftale med Lettiske investerings og udviklings bureau for projektet "Opførelse af Metal Produktions Linie ” til fremstilling af nye Vind Generator Komponenter på" East Metal "Ltd"

Formålet med projektet er at installere en linje af metal fræsning og overfladebehandling på den strukturelle enhed af selskabet i Daugavpils, hvilket vil lette produktionen af store komponenter til vindmøller. Det forventes, at projektet vil skabe 50 nye arbejdspladser. De samlede støtteberettigede omkostninger ved projektet er 7.692.935 DKK hvoraf 2.692.527 DKK (dvs. 35 %) er finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling. Gennemførelsen af projektet skal være afsluttet senest i oktober 2011.

Ved installationen af nye maskiner vil selskabet have mulighed for at producere store metal-komponenter til verdens førende vindmølleproducenter, og dermed øge virksomhedens omsætning, omfanget af eksport og antallet af arbejdstagere i virksomheden.
 
 
 

Tilmeld dig vores lejlighedsvise nyhedsbrev og få nyheder og opdateringer leveret til din indbakke. Og bare rolig, kan du afmelde det samme til enhver tid ved at klikke på "afmeld" feltet i den modtagne nyhedsbrev